Sposób przygotowania:
pyszny herbatnikowiec na zimno
Rozpuszczamy margarynę w rondelku. Dodajemy pokruszone na drobno herbatniki, posiekane orzechy, rodzynki oraz wiórki kokosowe . Wszystko mieszamy , dodajemy kakao i znów mieszamy ze sobą dokładnie wszystkie składniki. Ubijamy ze śmietanki pianę na sztywno. W połowie porcji wody podanej na opakowaniu rozpuszczamy galaretki , lecz nie doprowadzamy do tego aby zastygła tylko tak lekko się stężyła. Miksując dodajemy ją do naszej ubitej śmietanki.Dwie czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej lub nad parą. W ciepłej wodzie rozpuszczamy żelatynę. Do roztopionej czekolady dodajemy łyżkę wody oraz rozpuszczoną w wodzie żelatynę.Do tortownicy wykładamy naszą mieszankę cherbatnikową.dociskami rękoma. Piankę wykładamy na nasza mieszankę. Polewamy polewą naszą piankę. Wkładamy do lodówki. SMACZNEGO