Sposób przygotowania:
Pyszny kalafior
Kalafiora umyć, osączyć, zalać w garnku, gotowaną wodą, osolić, dodać cukier i gotować na bardzo wolnym ogniu, bez przykrycia 20 minut.
Odcedzić i podzielić na różyczki.
Mąkę przesmażyć na 2 łyżkach masła, wlać mleko i gotować, mieszając 5 minut.
Doprawić sos.
Kalafior ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać sosem, posypać tartą bułką i ułożyć kawałki masła na wierzchu.
Piec 20 minut w 200 stop.
Odcedzić i podzielić na różyczki.
Mąkę przesmażyć na 2 łyżkach masła, wlać mleko i gotować, mieszając 5 minut.
Doprawić sos.
Kalafior ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać sosem, posypać tartą bułką i ułożyć kawałki masła na wierzchu.
Piec 20 minut w 200 stop.