Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Pyszny marchewkowiec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciasto marchewkowe, do którego najlepiej jest użyć słodkiej, dobrze soczystej marchewki.

Pyszny marchewkowiec

Składniki:

Pyszny marchewkowiec

 

Sposób przygotowania:

Pyszny marchewkowiec
Mąki przesiewamy z cynamonem, proszkiem i sodą. Margarynę rozpuścić i przestudzić. Marchewki ścieramy na drobniutkiej tarce. Jajka wbić do miski i miksować dodając porcjami cukier. Miksować do momentu całkowitego rozpuszczenia się cukru i uzyskania jednolitej masy. Dodać margarynę( wcześniej odciśniętą z soku) oraz marchewkę ciągle mieszając. Następnie dodać partiami przesiane mąki. Ciasto przelać do blaszki( długa keksówka lub mała kwadratowa blaszka) wysmarowanej margaryną i wysypanej mąką lub bułką tartą. Piec przez około 40- 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Tagi:

marchewka