Sposób przygotowania:
Piernikosernik
Ser:
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy ser, pastę i mąkę ziemniaczaną, miksujemy do połączenia składników. wylewamy na blachę i pieczemy do suchego patyczka około godziny w 180 stopniach.
Piernik:
Masło roztapiamy z miodem w garnuszku, ostawiamy do ostudzenia. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę, dodajemy mieszankę miodową, miksujemy. dodajemy wszystkie pozostałe składniki i miksujemy do połączenia się składników. Pieczemy w 180 stopniach do suchego patyczka około 40 minut. Ciasto dzielimy na dwie części.
Przełożenie:
Jeden blat piernika smarujemy powidłami, układamy ser, ser smarujemy powidłami i układamy drugi blat piernika. Całość polewamy polewą i dekorujemy wedle uznania, u mnie były to migdały.
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy ser, pastę i mąkę ziemniaczaną, miksujemy do połączenia składników. wylewamy na blachę i pieczemy do suchego patyczka około godziny w 180 stopniach.
Piernik:
Masło roztapiamy z miodem w garnuszku, ostawiamy do ostudzenia. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę, dodajemy mieszankę miodową, miksujemy. dodajemy wszystkie pozostałe składniki i miksujemy do połączenia się składników. Pieczemy w 180 stopniach do suchego patyczka około 40 minut. Ciasto dzielimy na dwie części.
Przełożenie:
Jeden blat piernika smarujemy powidłami, układamy ser, ser smarujemy powidłami i układamy drugi blat piernika. Całość polewamy polewą i dekorujemy wedle uznania, u mnie były to migdały.