Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Piernikosernik

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Niespotykane ciasto, czyli zestawienie piernika i sernika z dodatkiem powideł śliwkowych na pewno każdemu przypadnie do gustu.

Piernikosernik Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Piernikosernik

 

 

 

  • Dodatkowo:
  • powidła śliwkowe
  • polewa czekoladowa
  • migdały

Sposób przygotowania:

Piernikosernik
Ser:

Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy ser, pastę i mąkę ziemniaczaną, miksujemy do połączenia składników. wylewamy na blachę i pieczemy do suchego patyczka około godziny w 180 stopniach.

Piernik:

Masło roztapiamy z miodem w garnuszku, ostawiamy do ostudzenia. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę, dodajemy mieszankę miodową, miksujemy. dodajemy wszystkie pozostałe składniki i miksujemy do połączenia się składników. Pieczemy w 180 stopniach do suchego patyczka około 40 minut. Ciasto dzielimy na dwie części.

Przełożenie:

Jeden blat piernika smarujemy powidłami, układamy ser, ser smarujemy powidłami i układamy drugi blat piernika. Całość polewamy polewą i dekorujemy wedle uznania, u mnie były to migdały.
Piernikosernik
Jajka miksujemy z cukrem i dodajemy mieszankę miodową
Piernikosernik
Dodajemy resztę składników i miksujemy wszystko
Piernikosernik
Piernika pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni
Piernikosernik
Przekładamy ciasto: piernik, powidła, ser, powidła, piernik

Tagi:

ser okazje ciasta