Sposób przygotowania:
Pyszny sernik na zimno.
Placek biszkopt:jajka odzielamy białka od żółtek do głębszych miseczek, do żółtek dodajemy 2wie łyżki octu (lub cytryny) i 2wie łyżeczki proszku do pieczenia i to rozbijamy widelcem .....białka ubijamy dodając szczyptę soli i powoli sypiemy cukier ,wtedy wlewamy te żółtka rozbite widelcem ,do nich dodajemy przesianą mąkę tortowa i budyń....pieczemy w temperaturze 120 -130stopni nie nagrzewając wcześniej piekarnika.Po upieczeniu, przecinamy go na pół... ....SERNIK: ser kremowy z cukrem pudrem ubijamy mikserem ....wcześniej rozrabiamy2 wie galaretki cytrynowe w 2ch szklankach niepełnych po brzegi kipiącej wody i studzimy aż będą zaczynały tężeć lekko ,wtedy ubijamy szklankę śmietany na krem wlewajac do sera cały czas ubijając mikserem, wtedy wlać chłodnawą lekko stężoną galaretkę wymieszac mikserem i szybko wlewać na biszkopt (UWAGA :JEZELI NIE BĘDZIE ŚREDNIO GĘSTA MASA POCZEKAĆ AŻ DO MOMENTU ŻEBY SIĘ NIE ROZLEWAŁO)mniejszą część masy serowej zostawić na 2gą część biszkopta na wierzch, przyłożyć szybko 2gim biszkoptem posmarować mniejsza częścią masy serowej i posypać kokosem lub wiórkami czekoladowymi,udekorować małymi ćwiarteczkami pomatańczy ....ZAPEWNIAM ŻE JEST PYSZNY ,A SAMI PAŃSTWO GO OCENIĄ.....ŻYCZĘ SMACZNEGO....