Sposób przygotowania:
Sernik gotowany z czerwonymi winogronami
W gorącym mleku rozpuszczamy żelatyne i odstawiamy. Winogrona myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na połówki i wyjmujemy pestki. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy w chłodne miejsce.
Do garnka wkładamy margarynę i roztapiamy, dodajemy cukry i mieszamy. Wkładamy twaróg, kiedy lekko się podgrzeje wbijamy jajka i energicznie mieszamy. Budyń z mąką ziemniaczaną wsypujemy do mleka i mieszamy, wlewamy do gorącego sernika, mieszamy, aż masa serowa zgęstnieje.
Rozpuszczamy żelatynę i wlewamy do masy serowej, mieszamy.
Blaszkę lub pojemnik wykładamy folią spożywczą, układamy herbatniki, wlewamy masę serową, układamy herbarniki. Na herbatniki układamy winogrona i zalewamy galaretką.
Do garnka wkładamy margarynę i roztapiamy, dodajemy cukry i mieszamy. Wkładamy twaróg, kiedy lekko się podgrzeje wbijamy jajka i energicznie mieszamy. Budyń z mąką ziemniaczaną wsypujemy do mleka i mieszamy, wlewamy do gorącego sernika, mieszamy, aż masa serowa zgęstnieje.
Rozpuszczamy żelatynę i wlewamy do masy serowej, mieszamy.
Blaszkę lub pojemnik wykładamy folią spożywczą, układamy herbatniki, wlewamy masę serową, układamy herbarniki. Na herbatniki układamy winogrona i zalewamy galaretką.
lukrowanepierniczki