kuchenny świat

kuchenny świat

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 346]

Sernik gotowany z czerwonymi winogronami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszny sernik gotowany z czerwonymi winogronami zatopionymi w przezroczystej galaretce. Polecam.

Sernik gotowany z czerwonymi winogronami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik gotowany z czerwonymi winogronami

 

Sposób przygotowania:

Sernik gotowany z czerwonymi winogronami
W gorącym mleku rozpuszczamy żelatyne i odstawiamy. Winogrona myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na pół i wyjmujemy pestki. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie.

Do garnka wkładamy margarynę i roztapiamy, dodajemy cukry i mieszamy.

Wkładamy twaróg, kiedy lekko się podgrzeje wbijamy jajka i energicznie mieszamy. Budyń z mąką ziemniaczaną wsypujemy do mleka i mieszamy, wlewamy do gorącego sernika, mieszamy aż masa serowa zgęstnieje.

Rozpuszczamy żelatynę i wlewamy do masy serowej, mieszamy.

Blaszkę lub pojemnik wykładamy folią spożywczą, układamy herbatniki, wlewamy masę serową, układamy herbarniki. Na herbatniki kładziemy winogrona i zalewamy galaretką.
Sernik gotowany z czerwonymi winogronami
Do rozpuszczonego masła dodajemy oba cukry.
Sernik gotowany z czerwonymi winogronami
Do podgrzanego twarogu wybijamy jajka i energicznie mieszamy.
Sernik gotowany z czerwonymi winogronami
W pojemniku układamy herbatniki, masę serową, herbatniki.
Sernik gotowany z czerwonymi winogronami
Na herbatniki wykładamy winogrona i wylewamy galaretkę