Sposób przygotowania:
Pyszny śledzik w śmietanie!
Śledzie zalewamy mlekiem tak aby je okryło i odstawiamy na 2 godziny. Po namoczeniu kroimy je na niewielkie kawałki i skrapiamy octem, posypujemy białym pieprzem.
Do miski dodajemy śmietanę, majonez i małą łyżeczkę cukru.
Cebulę, ogórki i jabłko kroimy w drobną kostkę i dorzucamy do miski całość dokładnie mieszając.
Na koniec dokładamy przygotowane wcześniej śledzie i odstawiamy do lodówki.
Spożywamy następnego dnia.
Do miski dodajemy śmietanę, majonez i małą łyżeczkę cukru.
Cebulę, ogórki i jabłko kroimy w drobną kostkę i dorzucamy do miski całość dokładnie mieszając.
Na koniec dokładamy przygotowane wcześniej śledzie i odstawiamy do lodówki.
Spożywamy następnego dnia.