Sposób przygotowania:
Pyszny śmietanowiec
Zagotować 0,5 litra wody. Do wrzącej wody wsypać jedną galaretkę truskawkową, dobrze rozmieszać. Następną galaretkę rozpuścić w 1 szkl gotowanej wody, rozmieszać. Tak samo postąpić z galaretkami cytrynowymi, odstawić galaretki do lekkiego stężenia. Śmietanę dobrze schłodzoną, ubić z dwoma łyżkami cukru na sztywno. Przełożyć śmietanę do trzech głębokich miseczek. Do jednej porcji śmietany dodać 0,5 szkl galaretki cytrynowej i kakao. Następną porcję śmietany ubić z 1 szkl galaretki truskawkowej. Ostatnią porcję śmietany ubić z 0,5 szkl galaretki cytrynowej. Wlać do tortownicy galaretkę cytrynową, odstawić do lodówki do stężenia. Następnie na galaretkę wylać masę śmietanową z kakao,i masę z galaretką truskawkową, później masę z galaretką cytrynową. Na wierzch wylać galaretkę truskawkową. Włożyć ciasto do lodówki.