Sposób przygotowania:
Pyszny torcik z pianką truskawkową :))))
Ciasto: Białka ubić na sztywno z cukrem, potem dodać do nich żółtka i dokładnie wymieszać. Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, następnie dodać do ubitych białek, wymieszać. Pod koniec dodać olej. Wszystko dokładnie zmiksować. Przygotować tortownice o wymiarze 25 cm. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i wstawić ciasto na ok 25 minut. Upieczone, ostygnięte ciasto przekroić na trzy części.
Masa kawowa: Kawę rozpuszczalną zaparzyć w 0,5 szklanki wody i odstawić do ostygnięcia. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puch, pod koniec dodać zimny napar z kawy, oraz wsypać łyżkę kawy parzonej i wymieszać. Pianka truskawkowa: Galaretkę rozrobić w 0,5 szklanki wody. Bitą śmietanę ubić na mleku, pod koniec dodać tężejącą galaretkę.
Masa do pokrycia tortu: Ugotować budyń na mleku, zostawić do ostygnięcia. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, pod koniec dodać zimny budyń.
Przygotowanie: Na pierwszy blat wyłożyć masę kawową, przykryć drugim blatem, wyłożyć na niego piankę truskawkową, przykryć trzecim blatem. Cały tort udekorować z rękawa masą do pokrycia tortu.
Masa kawowa: Kawę rozpuszczalną zaparzyć w 0,5 szklanki wody i odstawić do ostygnięcia. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puch, pod koniec dodać zimny napar z kawy, oraz wsypać łyżkę kawy parzonej i wymieszać. Pianka truskawkowa: Galaretkę rozrobić w 0,5 szklanki wody. Bitą śmietanę ubić na mleku, pod koniec dodać tężejącą galaretkę.
Masa do pokrycia tortu: Ugotować budyń na mleku, zostawić do ostygnięcia. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, pod koniec dodać zimny budyń.
Przygotowanie: Na pierwszy blat wyłożyć masę kawową, przykryć drugim blatem, wyłożyć na niego piankę truskawkową, przykryć trzecim blatem. Cały tort udekorować z rękawa masą do pokrycia tortu.