nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Pyzy nadziane parówkami.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Propozycja na smaczny i sycący obiad, pyzy są smaczne z dodatkiem wszelakich sosów, jak i same, czy w zestawieniu z ulubioną surówką.

Pyzy nadziane parówkami. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pyzy nadziane parówkami.

 

 

Sposób przygotowania:

Pyzy nadziane parówkami.
Obrać ziemniaki i ugotować je w osolonej wodzie. Ciepłe, odcedzone ziemniaki utłuc tłuczkiem. Jak chwilkę przestygną dodać do nich mąkę, jajko oraz sól z czosnkiem granulowanym. Wszystkie składniki dokładnie ręcznie wymieszać do powstania jednolitej masy bez grudek. Parówki wyjąć z osłonek i pokroić na nieduże kawałki. Brać trochę ziemniaczanej masy, robić z niej placek, kłaść na owym placku kawałek parówki i rolować całość w kulkę, tak, by parówka zawinięta była w środku ziemniaczanej kulki, surowej jeszcze pyzy. Postępować identycznie do wykorzystania całości ziemniaczanej masy i ulepienia wszystkich pyz. Pyzy gotować w garnku z wrzącą, lekko osoloną wodą i wyciągać je za pomocą łyżki cedzakowej chwilkę po tym jak wypłyną na powierzchnię wody..
Pyzy nadziane parówkami.
Ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki podczas tłuczenia ich za pomocą tłuczka.
Pyzy nadziane parówkami.
Wszystkie składniki niezbędne do przygotowania ziemniaczanego ciasta na pyzy.
Pyzy nadziane parówkami.
Kawałek rozpłaszczonego ziemniaczanego ciasta na pyzy z ułożoną na nim parówką przez zrolowaniem go w pyzę.

Tagi:

jajko jajka