WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Pyzy z mięsem, marchewką i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyzy czy też kluski ziemniaczane z mięsem drobiowym z rosolu, marchewką i smażoną cukinią. Najlepiej smakują ze skwarkami i cebulką.

Pyzy z mięsem, marchewką i cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pyzy z mięsem, marchewką i cukinią

 

Sposób przygotowania:

Pyzy z mięsem, marchewką i cukinią

ETAP 1:

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić. Zmielić w maszynce do mięsa. Podzielić na 4 równe części. Jedną część wyjąć i w to miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Wbić jajko, wsypać soli do smaku i zagnieść ciasto.

Mięso zmielić razem z marchewką. Cukinię zetrzeć na tarce i przesmażyć na minimalnej ilości oleju. Dodać do mięsa. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju. Dodać do mięsa. Farsz przyprawić solą pieprzem i majerankiem i wymieszać.

Odrywać kawałki ciasta, spłaszczyć i nakładać łyżeczkę farszu. Sklejać brzegi i formować kulki.

Gotować pyzy w osolonej wodzie przez kilka minut od wypłynięcia. Podawać np ze skwarkami i cebulką.

Pyzy z mięsem, marchewką i cukinią
Pyzy z mięsem w trakcie gotowania w osolonej wodzie
Pyzy z mięsem, marchewką i cukinią
Ulepione pyzy ułożone na drewnianej desce posypanej mąką
Pyzy z mięsem, marchewką i cukinią
Zgniecione ciasto ziemniaczane na pyzy z mięsem
Pyzy z mięsem, marchewką i cukinią
Usmażona cukinia i cebula dodane do zmielonego mięsa