gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Pyzy z mięsem wieprzowo-wołowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczne ziemniaczane pyzy z mięsem wieprzowo -wołowym podane z smażoną cebulką. Idealne na obiad ;)

Pyzy z mięsem wieprzowo-wołowym

Składniki:

Pyzy z mięsem wieprzowo-wołowym

ciasto

Farsz

Sposób przygotowania:

Pyzy z mięsem wieprzowo-wołowym
Ziemniaki gotujemy i przeciskamy przez praskę, pozostawiamy do wystudzenia. Mięso smażymy wraz z cebulą pokrojoną w kosteczkę. Przyprawiamy. Studzimy.

Natępnie dodajemy jajka i bułkę tartą mieszamy. Ziemniaki łączymy z mąkami, jajkiem, olejem, wyrabiamy na zwarte ciasto.

Z ciasta formujemy wałek, rozcinamy na małe kawałki, każdy kawałek rozpłaszczamy, nakładamy farsz i zlepiamy w małe kulki.

Gotujemy ok 10 minut do wypłynięcia na wierzch. Podajemy z smażoną cebulką. Smacznego ;)