Sposób przygotowania:
Pyzy z mięsem wieprzowo-wołowym
Ziemniaki gotujemy i przeciskamy przez praskę, pozostawiamy do wystudzenia. Mięso smażymy wraz z cebulą pokrojoną w kosteczkę. Przyprawiamy. Studzimy.
Natępnie dodajemy jajka i bułkę tartą mieszamy. Ziemniaki łączymy z mąkami, jajkiem, olejem, wyrabiamy na zwarte ciasto.
Z ciasta formujemy wałek, rozcinamy na małe kawałki, każdy kawałek rozpłaszczamy, nakładamy farsz i zlepiamy w małe kulki.
Gotujemy ok 10 minut do wypłynięcia na wierzch. Podajemy z smażoną cebulką. Smacznego ;)
Natępnie dodajemy jajka i bułkę tartą mieszamy. Ziemniaki łączymy z mąkami, jajkiem, olejem, wyrabiamy na zwarte ciasto.
Z ciasta formujemy wałek, rozcinamy na małe kawałki, każdy kawałek rozpłaszczamy, nakładamy farsz i zlepiamy w małe kulki.
Gotujemy ok 10 minut do wypłynięcia na wierzch. Podajemy z smażoną cebulką. Smacznego ;)