Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Pyzy z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. Szybkie i łatwe do przygotowania. Każdemu zasmakują.

Pyzy z mięsem mielonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pyzy z mięsem mielonym

 

 

Sposób przygotowania:

Pyzy z mięsem mielonym
Mięso gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę szklę na oliwie. Mięso razem z cebulą mielę przez maszynkę. Do zmielonego mięsa dodaję jajko oraz przyprawy. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Ziemniaki obieram. Połowę gotuję do miękkości w osolonej wodzie i przeciskam przez praskę. Drugą połowę ścieram na tarce o małych oczkach i odciskam wodę. Mąkę przesiewam na stolnię dodaję przygotowane ziemniaki oraz jajko i sól. Zagniatam ciasto. Z ciasta odrywam niewielkie kawałki. Spłaczam. Na środek nakładam porcję farszu. Ciasto zlepiam w kulkę. Przygotowane pyzy wrzucam do osolonego wrzątku i gotuję ok. 15 minut. Odcedzam i okraszam skwarkami z boczku.
Pyzy z mięsem mielonym
Mięso razem z cebulą mielę przez maszynkę. Do zmielonego mięsa dodaję jajko oraz przyprawy. Dokładnie łączę wszystkie składniki.
Pyzy z mięsem mielonym
Ziemniaki obieram. Połowę gotuję do miękkości w osolonej wodzie i przeciskam przez praskę. Drugą połowę ścieram na tarce o małych oczkach i odciskam wodę. Mąkę przesiewam na stolnię dodaję przygotowane ziemniaki oraz jajko i sól.
Pyzy z mięsem mielonym
Zagniatam ciasto. Z ciasta odrywam niewielkie kawałki. Spłaczam. Na środek nakładam porcję farszu.
Pyzy z mięsem mielonym
Ciasto zlepiam w kulkę. Przygotowane pyzy wrzucam do osolonego wrzątku i gotuję ok. 15 minut. Odcedzam i okraszam skwarkami z boczku.