andzia67

andzia67

Szef Kuchni
[Przepisów: 58]

Pyzy z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Doskonałe i sycące pyzy z mięskiem

Pyzy z mięsem

Składniki:

Pyzy z mięsem

 

 

Sposób przygotowania:

Pyzy z mięsem
Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę, następnie mielimy w maszynce mieso. Obieramy cebulkę kroimy w półpiórka, podsmażamy na patelni razem z mięsem.Do masy ziemniaczanej dodajemy jajko, obie maki,sól, pieprz, czosnek oraz drobno posiekana natkę pietruszki, to wszystko mieszamy. Z przygotowanego ciasta wyrabiamy kulki, lekko spłaszczamy je na dłoni i na środku nakładamy nadzienie z mięsa, zlepiamy ciasto nadajac mu kształt kuli.Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy, solimy.Pyzy wrzucamy na wrząca wode i gotujemy około 10 minut.Ugotowane pyzy wyjmujemy łyżką cedzakową ,układamy na talerzach, polewamy tłuszczem i posypujemy natka pietruszki. Smacznego!