Pyzy z nadzieniem pasztetowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pyszne pyzy z nadzieniem pasztetowym

Pyzy z nadzieniem pasztetowym

Składniki:

Pyzy z nadzieniem pasztetowym

 

Sposób przygotowania:

Pyzy z nadzieniem pasztetowym
Ziemniaki gotujemy. Ugotowane od razu przeciskamy przez praskę. Ostudzić, rozłożyć na płasko w dużej misce, podzielić na 4 części a następnie wykroić z tego czwartą część i rozłożyć ją na reszcie rozgniecionych kartofelków. powstałą "dziurę" zasypujemy mąką. Wbijamy jajka, solimy. Urywamy równe kawałki, rozpłaszczamy na dłoni, na środku kładziemy porcję pasztetu i formujemy ładne kule. Gotujemy we wrzącej wodzie przez około 5 minut od wypłynięcia.