aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

pyzy ze skwarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

moje najlepsze ulubione pyzy ze skwarkami pych

pyzy ze skwarkami

Składniki:

pyzy ze skwarkami

 

Sposób przygotowania:

pyzy ze skwarkami
2 kg ziemniaków obrać, ugotować i przepuścić przez praskę. Na tarce o małych oczkach zetrzeć 4 duże ziemniaki, odcedzić i odstawić sok. Do ugotowanych ziemniaków dodać odłożony sok i odciśnięte surowe ziemniaki, po czym wsypać kaszę manę, oraz mąkę ziemniaczaną. Wszystkie składniki wyrobić i uformować podłużne pyzy. Gotowe wrzucić do osolonej, gotującej się wody. Doprowadzić do wrzenia, po czym gotować ok 10 minut mieszając. Wyjąć. Boczek pokroić w kostkę, przesmażyć z cebulką i polać pyzy.