Sposób przygotowania:
Pyzy ziemniaczane z gęsiną
Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę. Surowe ziemniaki trzemy na tarce o małych oczkach i odciskamy sok.
Łączymy ziemniaki, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Mięso i boczek mielimy, dodajemy przyprawy i mieszamy.
Z ciasta formujemy placki i wkładamy farsz i formujemy pyzy.
W garnku zagotowujemy posoloną wodę, Do gotującej się wody wrzucamy pyzy i gotujemy około 10-15 minut, do wypłynięcia na wierzch.
Ugotowane pyzy podajemy z podsmażoną cebulką. Możemy posypać czarnuszką. Smacznego ;)
Łączymy ziemniaki, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Mięso i boczek mielimy, dodajemy przyprawy i mieszamy.
Z ciasta formujemy placki i wkładamy farsz i formujemy pyzy.
W garnku zagotowujemy posoloną wodę, Do gotującej się wody wrzucamy pyzy i gotujemy około 10-15 minut, do wypłynięcia na wierzch.
Ugotowane pyzy podajemy z podsmażoną cebulką. Możemy posypać czarnuszką. Smacznego ;)