Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Książka Kucharska: Kuchnia Ameryki Łacińskiej z produktami Hortex

Qesadilla z indykiem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mięso, fasola, warzywa, ostre przyprawy zamknięte w placku tortilli to nie tylko pyszne danie, ale i fajna zabawa podczas wspólnego gotowania.

Qesadilla z indykiem i warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Qesadilla z indykiem i warzywami

 

  • 6 placków tortilli
  • 300g mielonego mięsa z udźca indyka
  • 1 opakowanie mieszanki meksykańskiej Hortex
  • 1 szklanka przecieru pomidorowego
  • 2 kulki mozzarelli
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprze
  • słodka papryka w proszku
  • chili

 

Sposób przygotowania:

Qesadilla z indykiem i warzywami
Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażamy mielone mięso, mieszając, żeby nie porobiły się grudki z mięsa. Warzywa mrożone Hortex wrzucamy na durszlak, przelewamy gorącą wodą, a gdy odciekną, to wrzucamy na patelnie z mięsem. Całość smażymy przez ok 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Dolewamy przecier pomidorowy, mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i chili- całość powinna być dość pikantna. Mozzarellę kroimy w drobną kostkę. Na połowie placka tortilli sypiemy trochę mozzarelli, rozprowadzamy warzywa z mięsem z patelni, posypujemy pokrojoną mozzarellą, składamy placek i umieszczamy na patelni. Smażymy ok 3 minut z każdej strony. Zdejmujemy z patelni, kroimy na trójkąty i od razu podajemy.
Qesadilla z indykiem i warzywami
Farsz przygotowujemy na głębokiej patelni i doprawiamy do smaku
Qesadilla z indykiem i warzywami
Na placu tortilli rozprowadzamy farsz z mięsa i warzyw i posypujemy mozzarella
Qesadilla z indykiem i warzywami
Złożony na pół placek podsmażamy na patelni po kilka minut z każdej strony