Sposób przygotowania:
Quesadilla z wołowiną
Wołowinę smażymy na oliwie przez 3 minuty. Następnie solimy. Przekładamy do garnka. Ryż gotujemy na półtwardo z dodatkiem pieprzu cayenne. Papryczkę chili siekamy i wrzucamy na patelnię razem z mieszanką meksykańską hortex. Smażymy przez 15 minut. Doprawiamy solą. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Układamy placek na blasze. Smarujemy ryżem, układamy grubą warstwę warzyw oraz mięsa. Posypujemy serem. A następnie posiekana kolendrą. Przykrywamy drugim plackiem. Zapiekamy przez 15 minut. Po wyjęciu chwilę czekamy, a następnie kroimy w czwórki lub ósemki. Sos: Paprykę kroimy na małe kawałki, cebulę kroimy w kostkę. Papryczkę chili siekamy. Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy sok z cytryny, sól, oliwę i miksujemy na drobno za pomocą blendera. Podajemy sos do quesadilli.