Sposób przygotowania:
QUESADILLAS - kanapka meksykanska
Pierś kroimy w paski i wkładamy do marynaty zrobionej z 1 – 2 łyżeczek oregano z chilii w proszku, soli i oleju z pomidorów suszonych i mieszamy razem z kurczakiem żeby wszystkie smaki przegryzły się. Zamarynowane mięso smażymy. Salsa: Wszystko kroimy w drobną kostkę cebulę, papryczkę peperoni, gałązki kolendry, pomidory suszone, oraz pomidory ale bez miąższu solimy i polewamy oliwą z oliwek mieszamy i gotowe. Na połowę tortilli kładziemy starkowany ser na mołych oczkach na to usmażone kawałki piersi jeden obok drugiego, salsę i posypujemy serem i składamy tortillę na pół i smażymy na suchej patelni na małym ogniu żeby stopił się ser. Gotowe kroimy na trójkaty i podajemy z gotowym sosem chilli. Popijamy sokiem pomarańczowym z Horteksu, który świetnie niweluje pikantność potrawy.