Sposób przygotowania:
QUESADILLAS - kanapka meksykanska
Pierś kroimy w paski i wkładamy do marynaty zrobionej z 1 – 2 łyżeczek oregano z chilii w proszku, soli i oleju z pomidorów suszonych i mieszamy razem z kurczakiem żeby wszystkie smaki przegryzły się. Zamarynowane mięso smażymy. Salsa: Wszystko kroimy w drobną kostkę cebulę, papryczkę peperoni, gałązki kolendry, pomidory suszone, oraz pomidory ale bez miąższu solimy i polewamy oliwą z oliwek mieszamy i gotowe. Na połowę tortilli kładziemy starkowany ser na mołych oczkach na to usmażone kawałki piersi jeden obok drugiego, salsę i posypujemy serem i składamy tortillę na pół i smażymy na suchej patelni na małym ogniu żeby stopił się ser. Gotowe kroimy na trójkaty i podajemy z gotowym sosem chilli. Popijamy sokiem pomarańczowym z Horteksu, który świetnie niweluje pikantność potrawy.
![QUESADILLAS - kanapka meksykanska QUESADILLAS - kanapka meksykanska](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/quesadillas-kanapka-meksykanska-352552.jpg)
![QUESADILLAS - kanapka meksykanska QUESADILLAS - kanapka meksykanska](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/quesadillas-kanapka-meksykanska-352553.jpg)
![QUESADILLAS - kanapka meksykanska QUESADILLAS - kanapka meksykanska](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/quesadillas-kanapka-meksykanska-352554.jpg)