Sposób przygotowania:
Quiche z pieczarkami
Pieczarki i czuszki oczyścić i opłukać w bieżącej wodzie oraz pokroić na plastry, czuszki posiekać na talarki. Pieczarki obsmażyć na maśle. Cebulę można dodać jak kto woli oraz posiekane czuszki. Z podanych wyżej składników na kruche ciasto wyrobić i zagnieść ciasto w kulę i schłodzić przez 30 min. w lodówce i w woreczku foliowym. Potem wysmarować tłuszczem foremki do tartej i wylepić je ciastem podzielonym na cztery części. Piekarnik nagrzać do 200 st. C, a na wierzch ciasta wyłożyć farsz pieczarkowo-ziołowy na pikantnie, ustawić foremki z zawartością na blasze. Piec ok.15-20 min. Po wyjęciu ostudzić i wyjąć delikatnie kisze z foremek podważając czubkiem noża. Podawać z sałatą zieloną lub kruchą lodową.