kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Rabarbar z kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rabarbar z kruszonką, rabarbar z kruszonką, rabarbar z kruszonką

Rabarbar z kruszonką

Składniki:

Rabarbar z kruszonką

 

 

  • Kruszonka:
  • pół kostki masła
  • 10 dag mąki
  • 1 cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Rabarbar z kruszonką
Ciasto zagnieść. Ukształtować kulę. Włożyć do lodówki na 60 minut. Oczyścić rabarbar i pokroić na kawałki. Formę natłuścić, wypełnić ją rozwałkowanym ciastem. Następnie ułożyć rabarbar, posypać go cukrem. Rozetrzeć cukry z mąką, posypać rabarbar. Piec w temp. 200 st. C przez 40 minut.