Sposób przygotowania:
Rabarbarka ciasto mieszaneETAP 1:

Rabarbar obieramy i kroimy na około 2 centymetrowe kawałki. Wkładamy na patelnię dodajemy 3 łyżki cukru i dusimy na małym ogniu aż trochę zmięknie. Odsączamy na sicie z nadmiaru powstałego soku.
ETAP 2:

Do jednej miski przesiewamy mąkę pszenną dodajemy cukier i proszek do pieczenia, mieszamy.
W drugiej misce mieszamy składniki mokre tj. Jajka ,mleko i olej. Następnie do suchych dodajemy mokre i mieszamy łyżką aż składniki się połączą.
ETAP 3:

Blaszkę o wymiarach 25x 30 wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy połowę ciasta, następnie układamy partiami dżem a na nim kawałki rabarbaru. Na wierzch wlewamy resztę ciasta.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 40 minut. Po wystudzeniu wierzch posypujemy cukrem pudrem.
redakcja
madzik323
Bardzo dziękuję. :)