gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Rabarbarowe paluchy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Paluchy bardzo dobre, smakowały całej rodzinie. Polecam zrobić. robi się je szybko, a są naprawdę smaczne

Rabarbarowe paluchy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rabarbarowe paluchy

 

Sposób przygotowania:

Rabarbarowe paluchy
 PRZYGOTOWANIE: Do garnuszka wlać mleko, dodać pokruszone drożdże i zagotować. Odstawić do lekkiego ostudzenia. Margarynę stopić i odstawić do ostudzenia. W misce połączyć wszystkie składniki, a na koniec dodać ostudzoną margarynę. Wyrabiać, aż ciasto zacznie odchodzić od ręki. Rabarbar pokroić bardzo drobno. Odrywać po kawałku i obtaczać w rabarbarze a następnie w cukrze. Piec ok. 25-30 minut. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem. 
Rabarbarowe paluchy
Najpierw przygotować ciasto, aż będzie odchodzić od ręki.
Rabarbarowe paluchy
Rabarbar pokroić w bardzo drobną kosteczkę.
Rabarbarowe paluchy
Odrywać kawałki ciasta a następnie obtaczać w rabarbarze.
Rabarbarowe paluchy
Układać paluchy na brytfannie a następnie piec ok. 30 minut.

Tagi:

jajko jajka