gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Książka Kucharska: Świąteczne i noworoczne przyjemności

Rabarbarowiec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

super placek, robi się go szybko a jest pyszny

Rabarbarowiec Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rabarbarowiec

 

Sposób przygotowania:

Rabarbarowiec
CIASTO: Mleko podgrzać, rozpuścić w nim drożdże i cukier. Odstawić. Mąkę i sól wymieszać, zrobić rowek, dodać jajka i żółtka. Wlać rozpuszczone drożdże. Wyrobić ciasto. Rozpuścić margarynę i wlać do ciasta. Wyrobić. Tak przygotowane ciasto przełożyć do formy keksówki wysmarowanej margaryną. Następnie pokroić drobno rabarbar. Pocukrzyć. Wyłożyć na ciasto w keksówce. ZROBIĆ POSYPKĘ: Margarynę rozpuścić, wymieszać cukier, mąkę i jajko, dodać margarynę. Powstałą posypką posypać rabarbar. Piec w piekarniku 1 godzinę w 180 st.
Rabarbarowiec
Wyrobić na sam początek ciasto. Jak go zrobić w sposobie przygotowania
Rabarbarowiec
Tak przygotowane ciasto włożyć do formy keksówki.
Rabarbarowiec
Pokrojony rabarbar pocukrzyć żeby nie był kwaśny i wyłożyć na placek.
Rabarbarowiec
Przygotowaną posypkę włożyć na placek i dać do piekarnika na 1 godzinę.