zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Racucho-omlet brzoskwiniowo pomarańczowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

taki racucho-omlet można zjeść na deser lub ciepła kolację

Racucho-omlet brzoskwiniowo pomarańczowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Racucho-omlet brzoskwiniowo pomarańczowy

 

  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1/2 szk kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 2,5 szk mąki pszennej typ 500
  • 2 szk mleka 3,2%
  • 1 łyżka cukru
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 30 ml oleju
  • Dodatkowo : bita śmietana
  • kolorowa posypka do ciast

Sposób przygotowania:

Racucho-omlet brzoskwiniowo pomarańczowy
Brzoskwinie wyjąć z soku i pokroić je w kostkę. Do miski wlać mleko i sok brzoskwiniowy oraz wbić jajka i wymieszać. Następnie dodać cukier i porcjami mąkę a potem za pomocą trzepaczką np. cyklon wymieszać ciasto aby nie było grudek. Do ciasta wrzucić pokrojone brzoskwinie i dodać olej po czym wymieszać ciasto. Gotowe ciasto nalewać na gorącą patelnię i posypywać skórką pomarańczową. Gdy racucgo-omlet się zarumieni delikatnie obrócić go na drugą stronę i dalej smażyć na złoty kolor. Gotowy racucho-omlet podawać z bitą śmietaną i posypką do ciast.
Racucho-omlet brzoskwiniowo pomarańczowy
przygotwac ciasto na racuchoomlety .....
Racucho-omlet brzoskwiniowo pomarańczowy
na gorącą patelnię wlac porcję ciasta na ...
Racucho-omlet brzoskwiniowo pomarańczowy
po usmażeniu jednej strony pzrewrócic na drugą stronę