natalis

natalis

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Racuchy a'la Jadzia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Z jajek, kefiru, mąki, soli i sody zrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Połączyć z drobno pokrojonymi jabłkami (owoce można też zet

Racuchy a'la Jadzia

Składniki:

Racuchy a'la Jadzia

 

 

 

  • 6-7 jabłek
  • 2 jajka
  • 800 g kefiru (ew. kwaśnego mleka lub serwatki)
  • 1 łyżka sody
  • mąka (ile zabierze, zazwyczaj ok. 3 szklanek)
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • cukier puder do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Racuchy a'la Jadzia
Z jajek, kefiru, mąki, soli i sody zrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Połączyć z drobno pokrojonymi jabłkami (owoce można też zetrzeć na tarce o grubych oczkach). Usmażyć. Posypać cukrem pudrem