Sposób przygotowania:
Racuchy cynamonowe
Do miksera wsypujemy mąkę, dolewamy mleko i zaczynamy miksować. Następnie dodajemy jajko, cynamon, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Gdy ciasto będzie gładkie i jednolite, dodajemy obrane i pokrojone w kawałeczki jabłka (jabłka można również zetrzeć na tarce). Ciasto mieszamy z jabłkami za pomocą łyżki. Na rozgrzany tłuszcz wylewamy małą chochelką porcje ciasta i smażymy racuchy na złocisto z obu stron. Po zdjęciu z patelni racuchy osuszamy ręcznikiem papierowym i posypujemy cukrem pudrem. Smakują wyśmienicie zarówno na gorąco jak i na zimno. Smacznego!
![Racuchy cynamonowe Racuchy cynamonowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuchy-cynamonowe-161370.jpg)
![Racuchy cynamonowe Racuchy cynamonowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuchy-cynamonowe-161371.jpg)
![Racuchy cynamonowe Racuchy cynamonowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuchy-cynamonowe-161372.jpg)
![Racuchy cynamonowe Racuchy cynamonowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuchy-cynamonowe-161373.jpg)