Sposób przygotowania:
Racuchy drożdżowe z jabłkami
Do miski z mąką pokruszyć drożdże i dodać cukier z solą. Całość zalać podgrzanym mlekiem i odstawić, aby w tym czasie przyszykować jabłka.
Obrane owoce pokroić w kostkę. Do ciasta wbić jajko, dokładnie rozmieszać i delikatnie połączyć z jabłkami. Rozgrzać dosyć sporą ilość oleju.
Ciasto nabierać łyżką (maczać w gorącym oleju, aby nie przywierało do łyżki) i smażyć z obu stron na rumiano. Odsączone z nadmiaru tłuszczu placki posypać cukrem pudrem.
Obrane owoce pokroić w kostkę. Do ciasta wbić jajko, dokładnie rozmieszać i delikatnie połączyć z jabłkami. Rozgrzać dosyć sporą ilość oleju.
Ciasto nabierać łyżką (maczać w gorącym oleju, aby nie przywierało do łyżki) i smażyć z obu stron na rumiano. Odsączone z nadmiaru tłuszczu placki posypać cukrem pudrem.