Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Racuchy drożdżowe z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne, puszyste i delikatne placuszki z dużą ilością jabłek. Smakują rewelacyjnie na ciepło i po wystygnięciu.

Racuchy drożdżowe z jabłkami

Składniki:

Racuchy drożdżowe z jabłkami

jabłka

Sposób przygotowania:

Racuchy drożdżowe z jabłkami
Do miski z mąką pokruszyć drożdże i dodać cukier z solą. Całość zalać podgrzanym mlekiem i odstawić, aby w tym czasie przyszykować jabłka.

Obrane owoce pokroić w kostkę. Do ciasta wbić jajko, dokładnie rozmieszać i delikatnie połączyć z jabłkami. Rozgrzać dosyć sporą ilość oleju.

Ciasto nabierać łyżką (maczać w gorącym oleju, aby nie przywierało do łyżki) i smażyć z obu stron na rumiano. Odsączone z nadmiaru tłuszczu placki posypać cukrem pudrem.