Sposób przygotowania:
Moje racuchy drożdżowe :)
Przesiewamy mąkę do miski. Posypujemy szczyptą soli.
Po środku robimy wgłębienie, do którego wkruszamy drożdże. Następnie zasypujemy je cukrem, na to dajemy letnie mleko, a na to rozbełtane jajka. Odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę.
Po godzinie mieszamy to wszystko i odstawiamy na jeszcze pół godziny. Po upływie tego czasu obieramy jabłka i kroimy je na małe cząstki. Dodajemy do ciasta, mieszamy i odstawiamy to na 20 minut.
Potem możemy już smażyć nasze racuszki.
Nie są za słodkie, dlatego radzę je obficie posypać cukrem pudrem. Możemy też podawać z konfiturami, dżemem, czy co tam nam pasuje.
Smacznego. :)
Po środku robimy wgłębienie, do którego wkruszamy drożdże. Następnie zasypujemy je cukrem, na to dajemy letnie mleko, a na to rozbełtane jajka. Odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę.
Po godzinie mieszamy to wszystko i odstawiamy na jeszcze pół godziny. Po upływie tego czasu obieramy jabłka i kroimy je na małe cząstki. Dodajemy do ciasta, mieszamy i odstawiamy to na 20 minut.
Potem możemy już smażyć nasze racuszki.
Nie są za słodkie, dlatego radzę je obficie posypać cukrem pudrem. Możemy też podawać z konfiturami, dżemem, czy co tam nam pasuje.
Smacznego. :)
msewka
Jojo
margolata