buciol78

buciol78

Szef Kuchni
[Przepisów: 71]

Racuchy jabłkowo-gruszkowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Polecam wszystkim z bitą śmietaną

Racuchy jabłkowo-gruszkowe

Składniki:

Racuchy jabłkowo-gruszkowe

 

  • 3 gruszki
  • 1 jabłko
  • 1 szklanka mleka
  • 200g.mąki pszennej
  • 1 jajko
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • cukier waniliowy do smaku
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Racuchy jabłkowo-gruszkowe
Gruszki,jabłko płuczemy,obieramy,trzemy na tarce o grubych oczkach.Wszystkie składniki mieszamy dodajemy starte owoce,jajo.Mieszamy.Na patelni teflonowej lub o grubym dnie rozgrzewamy olej i smażymy na średnim ogniu porcjami racuszki z obu stron na złoty kolor.Odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru oleju.Podajemy z cukrem purem,bitą śmietaną lub z sosami owocowymi.SMACZNEGO