dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Racuchy jogurtowo-jabłkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Racuchy sporządzone z jogurtu naturalnego oraz z dodatkiem startego jabłka. Smaczne śniadanie dla dzieciaczków.

Racuchy jogurtowo-jabłkowe

Składniki:

Racuchy jogurtowo-jabłkowe

 

Sposób przygotowania:

Racuchy jogurtowo-jabłkowe

Pierwszy etap:

Racuchy jogurtowo-jabłkowe
Jajka dokładnie miksujemy z cukrem trzcinowym.

Umyte jajka wbijamy do miski. Dodajemy cukier i dokładnie miksujemy na puszystą masę.

Drugi etap:

Racuchy jogurtowo-jabłkowe
Wszystkie składniki racuchów dokładnie mieszamy.

Do jajek dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sól, jogurt, cynamon. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy starte na tarce jabłko. Mieszamy.

Trzeci etap:

Racuchy jogurtowo-jabłkowe
Racuchy smażymy z obu stron na złoty kolor.

Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu. Wykładamy przy pomocy łyżki porcję ciasta i smażmy placki z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!