Sposób przygotowania:
Racuchy na drożdżach z malinami
Świeże drożdże łączę z łyżeczką cukru, a gdy się rozpuszczą, dodaję 4 łyżki ciepłego mleka i 2 łyżki mąki. Mieszam i odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do dużej miski wsypuję pozostałą mąkę, szczyptę soli, cukier i gotowy rozczyn. Dodaję jajka, pozostałe mleko i olej. Dokładnie miksuję. Ciasto powinno mieć konsystencję jak bardzo gęsta śmietana.Jeśli to konieczne to dodaję nieco więcej mąki lub mleka. Miskę przykrywam lnianą ściereczką i odstawiam w ciepłe miejsce, aż ciasto podrośnie, na około 60 minut. Maliny opłukuję pod bieżącą wodą, osączam na sicie, a następnie na ręczniku papierowym. Ciasto nabieram łyżką i kładę na średnio rozgrzany tłuszcz na patelni. Na każdym placku układam po kilka malin, delikatnie wciskając je w ciasto. Smażę na małym ogniu, aby racuchy miały czas się upiec w środku. Następnie przewracam racuchy na drugą stronę i smażę jeszcze przez chwilę.