mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Racuchy z cukinii z miodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne racuchy z cukinii z odrobiną słodyczy.

Racuchy z cukinii z miodem

Składniki:

Racuchy z cukinii z miodem

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z cukinii z miodem
Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi otworami. Jajka umyć, oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Cukinię wymieszać z żółtkami, curry, cukrem, mąką i szczyptą soli. Dodać pianę z białek, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i łyżką kłaść placki o średnicy około 5cm. Smażyć na rumiano z obu stron. Racuchy ułożyć na talerzach, każdą porcję polać miodem.