anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Racuchy z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Puszyste racuszki z jabłkami są szybkim i sprawdzonym pomysłem na obiad dla dzieci Ale i dorośli sięgną z pewnością po nie.

Racuchy z jabłkami

Składniki:

Racuchy z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z jabłkami
Mleko wymieszać z cukrem jajami i mąka. Dodać sodę sól oraz cynamon. Dokładnie zmiksować na gładką masę i pozostawić na 15 minut w tym czasie obrać, umyć i pokroić w cienkie plastry jabłka dodać do ciasta. Olej wlać na patelnię dobrze rozgrzać i nakładać placuszki smażyć około 2 minut z każdej strony . Powinny być rumiane. Gotowe racuszki posypać cukrem pudrem.