Sposób przygotowania:
racuchy z mąki sojowo- kukurydzianej
Przygotowanie:
Do niedużego rondla wlać mleko,dodać CBS,sól,masło i mieszając dokładnie gotować na małym ogniu do zgęstnienia.Do dużej miski wbić jajka i powoli mieszając,wlać masę.Na rozgrzaną patelnię wlać olej,wylać masę,podsmażać na wolnym ogniu z dwóch stron,nakryć pokrywką i piec jeszcze około 10-15 minut.Podawać na gorąco.
Do niedużego rondla wlać mleko,dodać CBS,sól,masło i mieszając dokładnie gotować na małym ogniu do zgęstnienia.Do dużej miski wbić jajka i powoli mieszając,wlać masę.Na rozgrzaną patelnię wlać olej,wylać masę,podsmażać na wolnym ogniu z dwóch stron,nakryć pokrywką i piec jeszcze około 10-15 minut.Podawać na gorąco.