gocha irl

gocha irl

Szef Kuchni
[Przepisów: 118]

racuchy z rabarbarem i platkami migdalow

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

moj synek je uwielbia ciasto powinno miec kosnsystenci smietany

racuchy z rabarbarem i platkami migdalow

Składniki:

racuchy z rabarbarem i platkami migdalow

 

  • 500 g rabarbaru
  • 4 lyzeczki miodu
  • 2 szklanki maki
  • 2 garsci plotkow migdalowych
  • 40 g masla
  • 6 lyzek cukru pudru
  • 3 szklanki maslanki
  • 2 lyzeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka

Sposób przygotowania:

racuchy z rabarbarem i platkami migdalow
rabarbar umyc i pokroic w kawalki i ugotowac w odrobinie wody z lyzka 2 lyzeczkami cukrugotowac tak dlugo az woda wyparuje i powstanie gesty syrop make przesiac do naczynia wsypac proszek do pieczenia i lyzke cukru wymieszac jajka roztrzepac polonczyc z maslanka dodac miod i roztopione maslo wymieszac i polonczyc z maka z cukrem dobrze wymieszac gdyby ciasto bylo zbyd geste dodac wody usmazyc racuchy z obu stro goronce racuchy polac syropemn posypac pozostalym cukrem pudrem i platkami migdalowymi

Tagi:

jajko jajka mak