dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Racuchy z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 250
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne racuchy na śniadanie lub kolacje.

Racuchy z ryżem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Racuchy z ryżem

 

  • 10 dag ryżu
  • 1 1/2 szkl mleka
  • 1 1/2 szkl mąki
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1 łyż cukru
  • cukier waniliowy
  • szczypta soli
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Racuchy z ryżem
Ryż gotujemy w osolonej wodzie, następnie dokładanie odcedzamy i studzimy. Jajko ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Dodajemy mąkę z proszkiem i mleko. Dokładnie mieszamy. Dodajemy ugotowany ryż i ponownie mieszamy. Na rozgrzanym tłuszczu układamy porcje ciasta i smażymy placki z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego.
Racuchy z ryżem
Ryż gotujemy w osolonej wodzie i dokładnie odcedzamy.
Racuchy z ryżem
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy.
Racuchy z ryżem
Racuchy smażymy z obu stron na złoty kolor.

Tagi:

ryż jajko jajka