Sposób przygotowania:
Racuszki
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sól Mieszamy, po czym pośrodku robimy wgłębienie. Do wgłębienia wkruszamy drożdże,wsypujemy sól, dolewamy pół szklanki mleka. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 10 - 15 minut. Następnie dodajemy resztę mleka i jajko .Mieszamy. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie-dodajemy odrobinę mąki, jeśli zbyt gęste-odrobinę mleka. Odstawiamy ponownie, tym razem na 1 - 1,5 godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.W tym czasie objętość ciasta powinna sie podwoić. Przygotowujemy kubek z gorącą wodą. Będziemy w niej maczać łyżkę, by ciasto się do niej nie kleiło.Ciasto nabieramy łyżką, za każdym razem maczając ją uprzednio w wodzie. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.Posypujemy cukrem pudrem