Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Racuszki jabłkowo-bananowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Do ciasta na racuchy można dodać rodzynki lub pokrojone suszone śliwki.

Racuszki jabłkowo-bananowe.

Składniki:

Racuszki jabłkowo-bananowe.

 

Sposób przygotowania:

Racuszki jabłkowo-bananowe.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Banany obrać, odciąć końce i rozgnieść widelcem. Do miski przesiać mąkę, wymieszać z sodą oczyszczoną i mąką ziemniaczaną. Następnie wbić jajka, wlać jogurt, wsypać cukier, cukier waniliowy, banany i jabłka, wymieszać. Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz, smażyć na rumiano z obu stron. Podawać posypane cukrem pudrem.