Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Racuszki z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Racuchy cebulą to smaczne danie lub przekąska. Placki są lekkie i puszyste, cebula dodaje im pikantnego smaku.

Racuszki z cebulą

Składniki:

Racuszki z cebulą

 

 

Sposób przygotowania:

Racuszki z cebulą
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Maślankę wlać do miski, dodać żółtka, szczyptę soli, wymieszać. Połączyć z przesianą mąkę, zmiksować. Dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać. Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej i smażyć z obu stron rumiane placuszki. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na 1 łyżce rozgrzanego oleju, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Na usmażonych placuszkach ułożyć porcję cebuli, podawać.