Sposób przygotowania:
Racuszki rybne.
Dorsza ugotować w osolonej wodzie,odcedzić,przepuścić przez
maszynkę wraz z cebulą,czosnkiem i ostrą papryką w strąku.Doprawić solą i pieprzem.Z mąki,mleka i jajek ubić ciasto naleśnikowe nieco gęściejsze,wymieszać kawałki ryby w cieście.
Kłaść łyżką na patelnię na wrzący olej i smażyć na rumiano.Zamiast z ryby,racuszki mogą być z krewetek.Jeść na ciepło lub zimno.
maszynkę wraz z cebulą,czosnkiem i ostrą papryką w strąku.Doprawić solą i pieprzem.Z mąki,mleka i jajek ubić ciasto naleśnikowe nieco gęściejsze,wymieszać kawałki ryby w cieście.
Kłaść łyżką na patelnię na wrzący olej i smażyć na rumiano.Zamiast z ryby,racuszki mogą być z krewetek.Jeść na ciepło lub zimno.