marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Racuszki rybne.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Rybę ugotować w osolonej wodzie,odcedzić i zemleć z cebulą,czosnkiem,papryką,doprawić.Zrobić ciasto naleśnikowe.Obtaczać rybę i smażyć.

Racuszki rybne.

Składniki:

Racuszki rybne.

 

Sposób przygotowania:

Racuszki rybne.
Dorsza ugotować w osolonej wodzie,odcedzić,przepuścić przez
maszynkę wraz z cebulą,czosnkiem i ostrą papryką w strąku.Doprawić solą i pieprzem.Z mąki,mleka i jajek ubić ciasto naleśnikowe nieco gęściejsze,wymieszać kawałki ryby w cieście.
Kłaść łyżką na patelnię na wrzący olej i smażyć na rumiano.Zamiast z ryby,racuszki mogą być z krewetek.Jeść na ciepło lub zimno.

Tagi:

rybne jajko jajka