Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Racuszki z dynią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Racuszki można urozmaicić i podawać je np z bitą śmietaną

Racuszki z dynią

Składniki:

Racuszki z dynią

 

  • 2 szkl zsiadłe mleko,
  • 30 dag dynia,
  • 3 szkl mąka,
  • 2 szt jajka,
  • 3 łyżeczki cukier waniliowy,
  • 2 łyżki cukier,
  • 1 łyżeczka soda oczyszczona,
  • do smaku Sól,
  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Racuszki z dynią
Do miski wlać zsiadłe mleko, dodać jajka, odrobinę soli, cukry i dokładnie wymieszać. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z sodą. Pod koniec dodać obraną i utartą na tarce o dużych otworach dynię. Delikatnie przemieszać. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron. Podawać posypane cukrem pudrem.

Tagi:

jajko dynia jajka