Mirka227

Mirka227

Szef Kuchni
[Przepisów: 77]

Racuszki z fasolką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Racuszki na inny sposób, ciekawe urozmaicenie codziennych kolacji...

Racuszki z fasolką

Składniki:

Racuszki z fasolką

 

 

Sposób przygotowania:

Racuszki z fasolką
Oczyszczoną i pokrojona na kawałeczki 2-3 cm fasolkę obgotować około 3 minut w lekko osolonym wrzątku. Z mąki, żółtek, soli i mleka zrobić gęste ciasto naleśnikowe, wstawić na godzinę do lodówki. Białka ubić na pianę, dodać do ciasta, dodać również fasolkę, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i łyżką nakładać niewielkie placuszki, smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać gorące, ja dodaję do racuszków sos pomidorowy. SMACZNEGO!!!