Sposób przygotowania:
Racuszki z miodem i jabłkami
Do maślanki wsypujemy mąkę, otręby i sodę, wbijamy jajko i dokładnie mieszamy. Miód rozpuszczamy z miodem, cienkim strumieniem wlewamy do ciasta, dodajemy resztę składników i odstawiamy na 10 min aby odpoczęło. Ilość cynamonu jest zależna od naszych upodobań smakowych, a więc dajemy tyle ile lubimy. Jabłka obieramy i kroimy w dość grubą kostkę, wrzucamy do ciasta, dokładnie mieszamy. Patelnię rozgrzewamy, nakładamy placuszki z dwóch łyżek ciasta, przykrywamy pokrywką i wolno podpiekamy. Jak wierzch będzie suchy obracamy na drugą stronę i dopiekamy. Zimne posypujemy pudrem.
![Racuszki z miodem i jabłkami Racuszki z miodem i jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuszki-z-miodem-i-jablkami-293027.jpg)
![Racuszki z miodem i jabłkami Racuszki z miodem i jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuszki-z-miodem-i-jablkami-293028.jpg)
![Racuszki z miodem i jabłkami Racuszki z miodem i jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuszki-z-miodem-i-jablkami-293029.jpg)
![Racuszki z miodem i jabłkami Racuszki z miodem i jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuszki-z-miodem-i-jablkami-293030.jpg)