Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Racuszki z pieczarkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jogurt można zastąpić kefirem lub zsiadłym mlekiem.

Racuszki z pieczarkami.

Składniki:

Racuszki z pieczarkami.

 

 

Sposób przygotowania:

Racuszki z pieczarkami.
Do miski wlać jogurt, dodać szczyptę soli, żółtka, sodę oczyszczoną, oliwę, mąkę i wyrobić ciasto, odłożyć. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wrzucić do cebuli i smażyć około 10 minut. Następnie wystudzić, połączyć z ciastem, dodać sztywno ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Tagi:

jajko jajka