Sposób przygotowania:
Rafaello
Biszkopt
Żółtka utarłam z cukrem,potem ubiłam białka ze szczyptą soli dodałam mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszałam. Ciasto wylałam na blachę wyłożoną folia aluminiową (23x25cm) i piekłam w 180st.C. przez około 30 min.
Masa
Pół litra mleka wlałam do garnka, dodałam cukier i zagotowałam . Do pozostałego mleka dodałam olejek i przesianą mąkę. Dokładnie wymieszałam i wlałam do gotującego się mleka. Jeszcze przez chwilę gotowałam na małym ogniu. Odstawiłam do wystygnięcia. Kasia zmiksowałam i dodałam do niej po trochu zimnego kremu.
Teraz przygotowanie ciasta
Biszkopt przekroiłam w poprzek na dwie części i obie posmarowałam kremem (na spodzie biszkopt, na to masa, na nią drugi biszkopt i znów masa).
Na wierzchu rozprowadziłam podsmażone na Kasi i osłodzone wiórki kokosowe.
Żółtka utarłam z cukrem,potem ubiłam białka ze szczyptą soli dodałam mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszałam. Ciasto wylałam na blachę wyłożoną folia aluminiową (23x25cm) i piekłam w 180st.C. przez około 30 min.
Masa
Pół litra mleka wlałam do garnka, dodałam cukier i zagotowałam . Do pozostałego mleka dodałam olejek i przesianą mąkę. Dokładnie wymieszałam i wlałam do gotującego się mleka. Jeszcze przez chwilę gotowałam na małym ogniu. Odstawiłam do wystygnięcia. Kasia zmiksowałam i dodałam do niej po trochu zimnego kremu.
Teraz przygotowanie ciasta
Biszkopt przekroiłam w poprzek na dwie części i obie posmarowałam kremem (na spodzie biszkopt, na to masa, na nią drugi biszkopt i znów masa).
Na wierzchu rozprowadziłam podsmażone na Kasi i osłodzone wiórki kokosowe.
Natala1210