lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Rafaello

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wyszło rewelacyjnie może i przesadzam z tym rewelacyjnie ale to prawda :) super wyszło

Rafaello

Składniki:

Rafaello

 

  • Biszkopt:
  • 200 g mąki
  • 250 g cukru
  • 6 jajek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Krem
  • 250 g Kasia
  • 200 g mąki
  • 250 g cukru
  • 1 l mleka
  • 1 olejek waniliowy
  • Wierzch
  • 150 g wiórków kokosowych
  • 100 g Kasia
  • 4 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Rafaello
Biszkopt
Żółtka utarłam z cukrem,potem ubiłam białka ze szczyptą soli dodałam mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszałam. Ciasto wylałam na blachę wyłożoną folia aluminiową (23x25cm) i piekłam w 180st.C. przez około 30 min.
Masa
Pół litra mleka wlałam do garnka, dodałam cukier i zagotowałam . Do pozostałego mleka dodałam olejek i przesianą mąkę. Dokładnie wymieszałam i wlałam do gotującego się mleka. Jeszcze przez chwilę gotowałam na małym ogniu. Odstawiłam do wystygnięcia. Kasia zmiksowałam i dodałam do niej po trochu zimnego kremu.
Teraz przygotowanie ciasta
Biszkopt przekroiłam w poprzek na dwie części i obie posmarowałam kremem (na spodzie biszkopt, na to masa, na nią drugi biszkopt i znów masa).
Na wierzchu rozprowadziłam podsmażone na Kasi i osłodzone wiórki kokosowe.