Sposób przygotowania:
Rafaello
Przygotowujemy biszkopt:
Białka z cukrem ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko mieszamy. Przekładamy ciasto do wcześniej wysmarowanej i posypanej bułką tartą formy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 180 stopni przez pół godziny. Gdy ciasto będzie chłodne wyjmujemy z formy.
Przygotowujemy masę:
1,5 szklanki mleka zagotowujemy z 1 szklanką cukru. W odrębnej misce łączymy 1,5 szklanki mleka z 1 szklanką mąki tortowej. Do zagotowanego mleka wlewamy mleko połączone z mąką. Dodać olejek śmietankowy, ostudzić. Następnie połączyć z 3/4 kostki margaryny-miksować. Upieczony biszkopt przekroić na pół i przełożyć masą- zostawić troszkę masy na obsmarowanie boków ciasta.
Do obsypania:
Wszystkie składniki wymieszać i zarumienić na patelni ;-)
Smacznego!!
Białka z cukrem ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko mieszamy. Przekładamy ciasto do wcześniej wysmarowanej i posypanej bułką tartą formy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 180 stopni przez pół godziny. Gdy ciasto będzie chłodne wyjmujemy z formy.
Przygotowujemy masę:
1,5 szklanki mleka zagotowujemy z 1 szklanką cukru. W odrębnej misce łączymy 1,5 szklanki mleka z 1 szklanką mąki tortowej. Do zagotowanego mleka wlewamy mleko połączone z mąką. Dodać olejek śmietankowy, ostudzić. Następnie połączyć z 3/4 kostki margaryny-miksować. Upieczony biszkopt przekroić na pół i przełożyć masą- zostawić troszkę masy na obsmarowanie boków ciasta.
Do obsypania:
Wszystkie składniki wymieszać i zarumienić na patelni ;-)
Smacznego!!