cisowianka20

cisowianka20

Starszy Kucharz
[Przepisów: 33]

rafaello

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Rafaello- pyszne ciasto. Warte polecenia:)

rafaello

Składniki:

rafaello

 

  • Biszkopt
  • 4jajka na dużą blachę
  • 1szkl.cukru
  • 1łyzeczka proszku
  • po1/2 szkl.mąki tortowej i kartoflanki

 

Sposób przygotowania:

rafaello
Biszkopt: Ubić białka z cukrem, potem dodać żółtka- utarte i resztę składników(mąkę: tortową i kartoflankę + proszek) wszystko razem wymieszać i lekko wmieszać do ubitej piany. Piec 30-35 minut w temp. 170-180 st. C.Masa: Czekoladę roztapiamy na wolnym ogniu, mieszamy aby się nie przypaliła.Odstawić do wystygnięcia. Słodką śmietanę ubić ze śnieżkami ubijać, aż zgęstnieje. Dodać przestudzoną czekoladę i pozostałe bakalie wraz z 1 szkl. wiórek kokosu. Masę wyłożyć na ostudzony biszkopt i rozprowadzić. Całość posypać drugą połową kokosu. Wstawić do lodówki. Smacznego.