Sposób przygotowania:
Rafaello
Biszkopt:
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno ,dodać cukier i żółtka. W osobnej miseczce wymieszać mąkę z proszkiem. Dodać do białka ,delikatnie wymieszać. Piec 25 minut w 150 stopniach. wystudzić,nie wyjmować z blachy
Masa:
Do garnuszka wlać śmietanę i połamaną w kawałki czekoladę. Rozpuścić,nie dopuścić do zagotowania! Zdjąć z ognia i mieszając wsypać śnieżki i 1,5 op. wiórek kokosowych. dokładnie wymieszać .
Na wystudzony biszkopt w blasze(będzie łatwiej nakładać krem i nic się nie zsunie) nałożyć masę , posypać wiórkami kokosowymi. Włożyć na 2 godziny do lodówki,przykrywać folią by nie przesiąkło zapachami
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno ,dodać cukier i żółtka. W osobnej miseczce wymieszać mąkę z proszkiem. Dodać do białka ,delikatnie wymieszać. Piec 25 minut w 150 stopniach. wystudzić,nie wyjmować z blachy
Masa:
Do garnuszka wlać śmietanę i połamaną w kawałki czekoladę. Rozpuścić,nie dopuścić do zagotowania! Zdjąć z ognia i mieszając wsypać śnieżki i 1,5 op. wiórek kokosowych. dokładnie wymieszać .
Na wystudzony biszkopt w blasze(będzie łatwiej nakładać krem i nic się nie zsunie) nałożyć masę , posypać wiórkami kokosowymi. Włożyć na 2 godziny do lodówki,przykrywać folią by nie przesiąkło zapachami