Login

Login

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Rafaello

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatne i pyszne ciasto

Rafaello

Składniki:

Rafaello

 

  • Biszkopt:
  • 4 jaja
  • 1 szkl mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki cukru

 

 

Sposób przygotowania:

Rafaello
Biszkopt:
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno ,dodać cukier i żółtka. W osobnej miseczce wymieszać mąkę z proszkiem. Dodać do białka ,delikatnie wymieszać. Piec 25 minut w 150 stopniach. wystudzić,nie wyjmować z blachy

Masa:
Do garnuszka wlać śmietanę i połamaną w kawałki czekoladę. Rozpuścić,nie dopuścić do zagotowania! Zdjąć z ognia i mieszając wsypać śnieżki i 1,5 op. wiórek kokosowych. dokładnie wymieszać .
Na wystudzony biszkopt w blasze(będzie łatwiej nakładać krem i nic się nie zsunie) nałożyć masę , posypać wiórkami kokosowymi. Włożyć na 2 godziny do lodówki,przykrywać folią by nie przesiąkło zapachami